De deadline voor de AVG was 25 mei 2018

Of je nu wilt of niet, je zult eraan moeten geloven. 25 mei 2018 was de deadline om alles in orde te hebben voor de AVG. De overgangstermijn van 2 jaar zat er toen op. De Autoriteit Persoonsgegevens zal gaan controleren en hebben dezelfde bevoegdheden als de FIOD. Iedere Nederlander wordt geacht de wet te kennen en daarnaar te handelen. Pfff…

Ondernemers zijn boos op de politiek, op Brussel. Ondernemers denken dat het hen niet raakt. Ondernemers die het geldklopperij vinden, ondernemers die…. vul zelf je eigen excuus maar in.

Het verbaast mij wel enigszins, dat zo’n 80% van het MKB en meer ZZP’ers niet of nauwelijks nog aandacht hebben besteed aan de privacywetgeving die vanaf 25 mei gehandhaafd wordt door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Er moet iets gebeuren met die AVG binnen mijn bedrijf

Wel voelen deze ondernemers de hete adem in hun nek. Wel hebben zij die onrust in hun achterhoofd. Velen denken ‘het is de ver van mijn bed show’, maar onbewust sluimert er toch iets. Totdat…er een klacht neergelegd wordt door een klant bij de AP. Heb je dan niet de AVG op orde? Dan kan je voor hoge boetes komen te staan. Boetes die tot maximaal 4% van je jaaromzet kunnen oplopen tot een maximum van € 20.000.000,-. Wil jij echt dat risico lopen?

Tijd is geld

Ondernemers willen er nog steeds niet echt aan. En toch zijn er steeds meer geluiden dat zij schoorvoetend zelf op onderzoek uitgaan. Een tijdrovende bezigheid. En tijd is geld voor een ondernemer. Laatst hoorden wij van iemand, dat zij er al meer dan 30 uur in gestoken had en nu bijna klaar was met de AVG. Wat had deze persoon in die tijd aan geld kunnen verdienen met haar eigen business? Als zij klaar is, dan heeft dat haar zeker een week aan inkomsten gekost.

AVG Compliant worden zonder dat het je inkomsten kost.

Voor de geïnteresseerde ondernemers kunnen wij maatwerk bieden op het gebied van de AVG. Je kunt dus maar beter voorbereid zijn. Dat geeft rust en ruimte in je hoofd. Zo kan je je ook weer bezig houden met je eigenlijke business. De business waar jij goed in bent.

Het AVG Pakket

Om het zo eenvoudig mogelijk te houden bestaat het AVG-pakket uit een traject die in enkele stappen is af te ronden.

Stap 1: Om te beginnen krijg je inzage in het Basisdocument AVG. Dit document is als uitgangspunt voor elke organisatie gelijk.

Stap 2: Vervolgens zal er overleg plaatsvinden met de jurist om een Maatwerk AVG document te schrijven.

Stap 3: Zodra deze akkoord is en voldoet aan de regelgeving kan het document door de webbeheerder online geplaatst worden, bij voorkeur in de footer zodat deze altijd benaderbaar is.

Stap 4: Denk alvast na over bijvoorbeeld vertalingen. Deze kunnen wij ook verzorgen. Laat ons dan even weten wat de wensen zijn.

Een aanvraag of meer informatie? Neem contact op met ons.