Uit een artikel op Executive People blijkt dat er ruim 95.000 klachten zijn binnengekomen bij de Europese privacy toezichthouders sinds invoering van AVG. Voor alle ondernemers die hun AVG nog niet (volledig) geregeld hebben is het daarom de hoogste tijd om dit in orde te maken.

Data Protection Day

28 januari is uitgeroepen tot Data Protection Day. Dat was de reden om de balans op te maken. De binnengekomen klachten zijn van burgers die mogelijke overtredingen gemeld hebben. Enkele eurocommissarissen geven aan dat Europese burgers zich beter bewust zijn geworden van hun rechten en deze rechten nu ook afdwingen.

Forse geldboete

De meeste klachten komen binnen op het gebied van reclamemails, telemarketing en camerabeelden. Inmiddels hebben de klachten geleid tot 225 onderzoeken waarbij 3 bedrijven daadwerkelijk geldboetes hebben gekregen. Begin deze week heeft een Franse privacy toezichthouder Google een geldboete va 50 miljoen euro opgelegd omdat ze hun gebruikers onvoldoende geïnformeerd hadden over de verwerking van hun persoonsgegevens.

Tijd voor AVG

Blijkbaar wordt het recht om een klacht in te dienen als de AVG niet in orde is serieus genomen. En…. Is voor jouw onderneming de AVG in orde? Of wordt het de hoogste tijd dat je de AVG in orde maakt? Met behulp van AVG Steunpunt is je AVG snel en goed geregeld.

Is het voor jou tijd om je AVG in orde te maken? Neem dan contact met ons op.

Bron: executive-people.nl